V isinul este o specie pomicola importanta gratie calitatii fructelor. Acestea au o compozitie chimica bogata in vitamine si minerale, fiind utilizate la prepararea compotului, siropului, dulcetei, gemului si in patiserie. Cura cu visine are un efect tonic asupra organismului si contribuie la ameliorarea afectiunilor renale, hepatice, cardiovasculare, anemiei si stresului. Pomul are o talie relativ mica, se preteaza la culturi cu desime medie, rodeste bine de la campie pana in zona dealurilor inalte. Portaltoii visinului sunt: Visinul franc, Mahalebul si Visinul vegetativ.

Visin Timpurii de Cluj


Este un soi creat in Romania, la Statiunea Pomicola Cluj-Napoca. Pomul are o vigoare redusa, coroana globuloasa, autofertil, produce constant si abundent. Fructele sunt mari, aprox. 6-7 gr, de marimea unei cirese; culoarea este rosu inchisa, pulpa este rosie, potrivit de consistenta si de astringenta, acidulata, dulce. Fructele sunt foarte apreciate pentru consum in stare proaspata.

Se altoieste pe mahaleb. Se recolteaza in perioada 25 iulie-5 iulie in zona de sud a tarii.

Visin Crisana


Soiul este obtinut la Statiunea Marculesti, in anul 1975. Pomul este de vigoare mare, rezistent la ger. Fructul este de marime mijlocie si cantareste 5-6 gr.

Portaltoiul este mahaleb. Perioada de recoltare este in luna iulie.

Visin Nana


Este un soi creat in Romania, la Statiunea Baneasa, in anul 1977. Pomul este de vigoare mica, cu o coroana turtita. Soi autofertil, rodeste regulat. Fructele sunt mijlocii, de culoare visinie, pulpa este visinie, cu sucul colorat in rosu.

Se altoieste pe Mahaleb. Se recolteaza in perioada 25 iulie-10 iulie.