T randafirul este o planta perena ornamentala, originara din regiunile continentale si subtropicale ale emisferei nordice. Planta tipica are tulpina spinoasa si fructul ca macesele trandafirilor salbatici. Inflorirea se declanseaza la un an.

Tulpina poate fi cataratoare sau taratoare, de inaltime variabila in functie de soi (0.5 – 4 m). Florile pot fi solitare, pauciforme, umbeliforme sau dispuse in raceme umbeliforme, de diverse culori (albe, galbene, roz, rosii, etc).

Sunt des folosite in parcuri si gradini pentru deosebita lor valoare decorativa. Se pot de asemenea folosi in aranjamente florale, pentru extragerea uleiurilor eterice din petale si la realizarea anumitor preparate de consum.

Trandafir Iceberg


Are o vigoare mare (80-100 cm) cu ramuri etalate si ghimpi putini. Frunzele sunt inguste, de culoare verde-deschisa, lucioase.

Rezista bine la intemperii. Este unul dintre cele mai valoroase soiuri din secolul 20.

Trandafir Gold Medal


Creste in tufe semimijlocii, are ramuri groase, frunze verzi deschis, lucioase. Florile sunt mari, bibocii inalti, cu peste 30 de petale colorate in galben auriu, cu nuante de portocaliu si rosu deschis.

Are un parfum semi-intens, fructat. Este un soi cu inflorire continua. Se recomanda pentru gradini si parcuri.

Trandafir Satchmo


Are o vigoare mijlocie, frunze mijlocii, de culoare verde-inchisa, lucioase. Culoarea este rosu-foc.

Trandafir Monika


Creste in tufe de vigoare mare, rosiatice, cu ghimpi putini. Frunzele sunt verzi-inchise, lucioase. Infloreste abundent vara si toamna.

Asigura productii ridicate in camp; ideal pentru comercializare.